-->


Missie 2 - Alles wat leeftOpdracht: Hoe verandert de wereld om je heen?

De ruimte is nu mijn thuis. Ik voel me heel goed, hier aan boord van het internationale ruimtestation ISS. Ik heb het erg druk met wetenschappelijke experimenten, onderhoud aan het station en andere dingen op mijn dagelijkse planning. Gelukkig blijft er genoeg tijd over om naar buiten te kijken vanuit de Europese module Cupola. Door dit raam zie ik prachtige landschappen voorbij trekken. Droge woestijnen, prachtige bergketens en héél veel water.

Ik zie dat de wereld verandert. Soms komt dat door de natuur. Wanneer een vulkaan uitbarst bijvoorbeeld, of een orkaan over een gebied raast. Soms zijn mensen de oorzaak van veranderingen. Mensen kappen bossen, waardoor je kale plekken ziet ontstaan in het regenwoud. En het ijs rond de polen wordt minder door de klimaatverandering.

Het ruimtestation draait in anderhalf uur rond de aarde. Ik kan dus veel plekken zien, maar steeds heel kort. Kun jij me helpen door onderzoek te doen naar één van de volgende gebieden?

De ijzige Noordpool


Het regenwoud van Borneo


De zanderige Sahara


Plastic soep in de Stille Oceaan


Ik ben benieuwd naar de gebieden en wat daar gebeurt. Presenteer je onderzoek in een filmpje of foto's. De winnaars spreek ik live, via een speciale radioverbinding. Ik beantwoord dan zoveel mogelijk van jullie vragen... vanuit de ruimte!

 

Veel succes en... see you in space!


Missie voltooid

TEAM ijs-smelter,43
RKBS De Bras
TEAM Sanbrager
Johan van Oldenbarnevelt Stedelijk Gymnasium
TEAM spacykids
o.b.s de Tweemaster
TEAM Ruimteaapjes
De Kluinveen