-->


Missie 3 - Weer & klimaatOpdracht: Ontwikkel een slimme satelliet


Als een levende satelliet draai ik zestien keer per dag een rondje om onze prachtige planeet aarde. Het uitzicht is ronduit spectaculair. Ik kan orkanen zien en vulkaanuitbarstingen, bliksemschichten en zandstormen. Elke keer ziet de aarde er weer anders uit. Jammer dat ik niet meer tijd heb om uit het raam te kijken...

Met mijn ogen kan ik veel van de wereld zien. Maar de ogen van satellieten zien nóg meer en nog scherper. Slimme ingenieurs en wetenschappers op de grond, ook in Nederland, bedenken satellieten waarmee we de aarde steeds beter te leren kennen. Wist je bijvoorbeeld dat er een satelliet is die de zwaartekracht van de aarde heel precies meet? En eentje die kijkt naar de oceaanstromen en de dikte van het ijs op de polen? En dan zijn er nog tientallen satellieten die dag in dag uit helpen bij het maken van een weerbericht.

In de toekomst wordt het leven op aarde nog prettiger, makkelijker en veiliger dankzij satellieten. Kun jij een slimme satelliet ontwikkelen voor de toekomst? Met een missie die het leven op aarde vooruit helpt? Doe je best en presenteer jouw satelliet in een filmpje of fotoserie op ruimteschipaarde.nl.

De winnaars van Missie 3 spreek ik live. Ik beantwoord dan zoveel mogelijk van jullie vragen.

Veel succes en... see you in space!

 


Missie voltooid

TEAM spoosonvooders
Bonhoeffercollege
TEAM De Kuipers
Sint Bernardusschool
TEAM groep buitenaardse satelliet
Bonhoeffercollege
TEAM ruimte smurfen
Talentengroep