André Kuipers
Vragen:
Heeft u een vraag? U kunt ons mailen via info@ruimteschipaarde.nl


Schooltv
NTR is mediapartner bij Ruimteschip Aarde. Programma's als het Schooltv-weekjournaal volgen de missie van André Kuipers en Ruimteschip Aarde op de voet.

Ruimteschip Aarde

Organisatie

Ruimteschip Aarde is een project van de Nederlandse ruimtevaartorganisatie NSO, Science Center NEMO en Space Expo in samenwerking met de Europese ruimtevaartorganisatie ESA en het Wereld Natuur Fonds.
Wilt u meer weten over dit project?


ESA

ESA is de Europese ruimtevaartorganisatie, de afkorting staat voor European Space Agency. ESA is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van ruimtevaart in Europa. Daarnaast zorgt ESA ervoor dat via ruimtevaart nieuwe diensten en producten beschikbaar komen voor de inwoners van Europa. ESA heeft 18 lidstaten. Door de - financiële en intellectuele - krachten van de lidstaten te bundelen, kan Europa ruimtevaartprogramma's en activiteiten uitvoeren waartoe de lidstaten afzonderlijk niet in staat zouden zijn.


NSO

Het Netherlands Space Office (NSO) is de Nederlandse ruimtevaartorganisatie. In opdracht van de Nederlandse overheid ontwikkelt het NSO het Nederlandse ruimtevaartprogramma en voert dat uit. Het NSO vertegenwoordigt Nederland naar andere nationale en internationale ruimtevaartorganisaties, zoals ESA en NASA.


Science Center NEMO

NEMO is het grootste en leukste science center van Nederland. Een unieke plek in Amsterdam die bestaat uit vijf verdiepingen vol wetenschappelijke en technologische doe- en ontdekdingen. NEMO het bewijs: science is boeiend en fascineert. En Science Center NEMO is dè plek om spelenderwijs bezig te zijn met wetenschap en technologie. Voor het onderwijs is NEMO de grootste interactieve niet-schoolse leeromgeving en vast onderdeel van het lesprogramma over bèta en techniek. Nu en in de toekomst!


SPACE EXPO

Het originele ruimtepak dat André Kuipers droeg bij zijn eerste missie in 2004 is te bewonderen bij Space Expo, het officiële bezoekerscentrum van ESA. Je vindt er verder raketten, de maanlander, kunstmanen en zelfs een echte maansteen. Ook persoonlijke bezittingen, waaruit al vroeg in André's jeugd bleek dat hij astronaut wilde worden, zijn hier te zien. Kom dus langs als je alles van ruimtevaart en André Kuipers wilt weten.


WNF

De aarde geeft ons alles. Water en voedsel bijvoorbeeld. Energie, kleding en frisse lucht. Prachtige natuur om van te genieten. We kunnen niet zonder de aarde. Dat geldt voor ons, maar ook voor toekomstige generaties. Daarom zet het Wereld Natuur Fonds zich sinds 1962 in voor een leefbare toekomst waarin de mens leeft in harmonie met de natuur. André Kuipers is sinds 2004 Ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds en helpt zo mee de aarde door te geven.