André Kuipers
Vragen:
Heeft u een vraag? U kunt ons mailen via info@ruimteschipaarde.nl


Docentenpagina:
Naast de missies zijn er ook andere leuke lesmaterialen. Op de docentenpagina vindt u meer informatie

Ruimteschip Aarde

Over dit project


De ruimtevlucht van André Kuipers

Ruimteschip Aarde is een project van NSO, science center NEMO en Space Expo in samenwerking met ESA en WNF. Het is speciaal ontwikkeld voor de ruimtevlucht van ESA-astronaut André Kuipers. Ons doel is zoveel mogelijk Nederlanders te vertellen over de missie van André, over onze planeet aarde en over de rol van Nederland in de ruimtevaart. Iedereen kan op de website van Ruimteschip Aarde terecht voor het laatste nieuws, achtergronden, nuttige links en meer.

André is onze 'verslaggever' in de ruimte. Hij bekijkt de aarde vanuit een uniek perspectief en laat ons over zijn schouder meekijken. André laat zien waarom we de aarde een ruimteschip is, net als het ISS. Hij gaat in op de thema's van Ruimteschip Aarde: Mens & Aarde, Alles wat leeft en Weer & klimaat. En hij vertelt over zijn wetenschappelijke, technologische en educatieve experimenten in de ruimte.


Klassen in actie

Een speciale doelgroep van Ruimteschip Aarde zijn kinderen van groep 7 en 8 in het basisonderwijs en klas 1 en 2 in het voortgezet onderwijs. Voor hen - en hun docenten - hebben we alles uit de kast gehaald om de vlucht van André nóg dichterbij te brengen. Dat doen we met aantrekkelijke lesmaterialen die aansluiten bij het curriculum, een website boordevol informatie en drie spannende 'missies'. In die missies vraagt André de kinderen om op te treden als zijn 'ground control'. De missie's - zo doe je mee

Het project loopt van november 2011 tot en met mei 2012. Wanneer André na een verblijf van bijna zes maanden in het ISS weer veilig landt op dat andere ruimteschip... Ruimteschip Aarde!