« terug naar overzicht

André Kuipers kiest de winnaars van Missie 2 (video)

13 april 2012

 

Het is weer zover, tromgeroffel...

 

André Kuipers heeft vanuit het ISS de winnaars gekozen van de tweede Ruimteschip Aarde missie: hoe verandert de wereld om je heen? Hij was weer blij verrast met zoveel mooie inzendingen. En het degelijke onderzoek dat door alle teams is verricht. We houden je niet langer in spanning... Hier is de uitslag:

 

Winnaar bij de basisscholen:

Team Driemaster 8 van de Driemaster uit Hoek van Holland

Dit team heeft grondig onderzoek gedaan naar de Noordpool. Daarna zijn de kinderen naar de dierentuin gegaan en de straat op, om opnames te maken over de opwarming van de aarde. Een goede presentatie! Het team komt ook met praktische oplossingen, zoals op de fiets naar school gaan, de verwarming lager zetten en zelf energie opwekken om het licht te laten branden.

 

Winnaar bij de middelbare scholen:

Team Comenius van het Reviuslyceum uit Maassluis

Dit filmpje heeft de uitstraling van een professionele commercial. Er is goed gebruik gemaakt van verschillende technieken en presentatievormen om aandacht te vragen voor het smelten van de polen en de plastic soep in zee. Met praktische alledaagse voorbeelden laat dit team zien wat we zelf aan deze problemen kunnen doen: de fiets nemen, de verwarming lager en plastic in de prullenbak.

 

Wij nemen contact op met de winnaars om ze uit te nodigen voor een exclusief, uniek radiocontact met André Kuipers aan boord van het ISS. Gefeliciteerd!
Categoriën


Nieuws van André (76)
Mens en aarde (16)
Alles wat leeft (6)
Klimaat en weer (4)
Ruimtevaart nieuws (53)
Miniserie Astro André (6)
Agenda (13)

Maand agendaFoto's van André


Ruimteschip Aarde en astro_andré zeggen...