« terug naar overzicht

André Kuipers kiest de winnaars van Missie 3 (video)

8 juni 2012

Wat vliegt de tijd! De derde missie van Ruimteschip Aarde is alweer voorbij: ontwikkel een slimme satelliet. André Kuipers heeft aan boord van het internationale ruimtestation naar de finalisten gekeken en twee winnaars gekozen. Het was niet makkelijk, vond hij. Er zaten zulke slimme oplossingen bij...

 

Bij de basisscholen heeft gewonnen...
Ruimtestation groep 9 van Openbare Basisschool De Vliegenier
Dit team heeft een supersatelliet bedacht die verschillende problemen kan oplossen. Ze laten ook zien hóe ze de verschillende onderdelen van de satelliet ontwikkelen. Heel leuk is de uitvinding om ruimteafval om te zetten in energie.

 

Bij de middelbare scholen is de winnaar...
Buzz Lightyear van De Breul
Deze jongens een meisjes zijn heel creatief geweest en hebben verschillende satellieten bedacht, onder andere een regensatelliet en een satelliet om meteorietinslagen te voorkomen.

 

André komt over drie weken terug naar de aarde. Tijd voor een radiocontact in het ISS heeft hij niet meer. Maar voor de winnaars van deze missie heeft hij een supergoed alternatief bedacht. De winnende teams krijgen een exclusieve ontmoeting met André, als hij weer terug is op aarde. Gefeliciteerd!
Categoriën


Nieuws van André (76)
Mens en aarde (16)
Alles wat leeft (6)
Klimaat en weer (4)
Ruimtevaart nieuws (53)
Miniserie Astro André (6)
Agenda (13)

Maand agendaFoto's van André


Ruimteschip Aarde en astro_andré zeggen...