« terug naar overzicht
Missie 1: stemmen kan tot 3 februari 12:00 uur!

Missie 1: stemmen kan tot 3 februari 12:00 uur!

1 februari 2012

De eerste missie van Ruimteschip Aarde is geslaagd! Uw inzendingen staan online en er zitten prachtige filmpjes tussen. Stemmen op de inzendingen kan tot vrijdag 3 februari 12:00 uur 's middags. Iedereen mag stemmen, dus ook opa's, oma's, buren, vrienden, verre neven en kennissen. Maar hoe gaat het dan verder?

Er zijn twee categorieën: groep 7/8 en klas 1/2.  Twintig filmpjes gaan naar de finale. De filmpjes met de meeste stemmen natuurlijk, aangevuld met twee favorieten van de vakkundige jury die alle filmpjes heeft bekeken en beoordeeld. In de jury zitten een wetenschapsjournalist, een voorlichter van het Nederlandse ruimtevaartagentschap NSO, de directeur van Space Expo en een medewerker van Science Center NEMO.

De lange lijst met kanshebbers wordt teruggebracht tot drie finalisten per categorie, dus zes filmpjes in totaal. Deze worden omhoog gestuurd naar het internationale ruimtestation. André Kuipers bekijkt de inzendingen en kiest per categorie één winnaar. Met de winnaar zal hij live radiocontact hebben in maart.

De inzendingen bekijken en erop stemmen kan hier.
 
Categoriën


Nieuws van André (76)
Mens en aarde (16)
Alles wat leeft (6)
Klimaat en weer (4)
Ruimtevaart nieuws (53)
Miniserie Astro André (6)
Agenda (13)

Maand agendaFoto's van André


Ruimteschip Aarde en astro_andré zeggen...