« terug naar overzicht
Tentoonstelling Ruimteschip Aarde in Space Expo AGENDA - 26 december 2011

Tentoonstelling Ruimteschip Aarde in Space Expo

Deze kerstvakantie kunnen bezoekers hun eigen ruimtereis beginnen bij Space Expo in Noordwijk. De reis begint met een lancering  in de nieuwe Sojoez-simulator in Space Expo. Aangekomen in het model op ware grootte van de Russische Svezda module en ESA's ruimtelaboratorium Columbus ervaren de bezoekers hoe het is om te wonen en te leven in het ruimtestation.

 

Ruimteschip Aarde
Het onderzoek in de ruimte is te zien in de nieuwe interactieve tentoontoonstelling "Ruimteschip Aarde". De ESA-astronauten André Kuipers en de uit België afkomstige ISS-commandant Frank De Winne hebben zelf meegewerkt aan deze unieke tentoonstelling. Zo is er een ruimteslaapzak te zien die een half jaar in de ruimte is gebruikt en het orginele Russische ruimtepak waarin Kuipers in 2004 werd gelanceerd. Daarnaast geeft de expositie een beeld van de wetenschappelijke experimenten die André Kuipers tijdens Mission PromISSe uitvoert.

Nederland in de ruimte
Ook de Nederlandse ruimtevaartindustrie stelt zich in de "Ruimteschip Aarde" tentoonstelling voor aan het publiek. Zo is er een 3D camera die door de firma Cosine in de ruimte wordt gebruikt, de glovebox van de firma Bradford en ruimtezonnepanelen gemaakt door Dutch Space in Leiden. Deze tentoonstelling is mogelijk gemaakt door Netherlands Space Office NSO, ESA, Space Expo, NEMO en het Wereld Natuur Fonds.
 
Presentaties
Gedurende de kerstvakantie zijn er dagelijks presentaties over Promisse, de missie van ESA-astronaut André Kuipers. Naast het laatste nieuws uit de ruimte is er aandacht voor de voorbereidingen, de lancering en de tradities in de Russische ruimtevaart. Ook wordt de rol van Nederland in de bemande ruimtevaart belicht. Deze presentatie is interactief en niet alleen interessant voor volwassenen maar ook zeker geschikt voor de schoolgaande jeugd.
 

http://www.spaceexpo.nl/Categoriën


Nieuws van André (76)
Mens en aarde (16)
Alles wat leeft (6)
Klimaat en weer (4)
Ruimtevaart nieuws (53)
Miniserie Astro André (6)
Agenda (13)

Maand agendaFoto's van André


Ruimteschip Aarde en astro_andré zeggen...