« terug naar overzicht

Winnaars Missie 2 leggen radiocontact met André Kuipers

12 juni 2012

 

Kunt u de atmosfeer zien? Zo Ja, kunt u dan ook het gat in de ozonlaag zien? Wat voor gevolgen van de klimaatverandering ziet u vanuit het ISS? En als je huilt in de ruimte, wat gebeurt er dan met je tranen? Scholieren van de Driemaster uit Hoek van Holland en leerlingen van het Reviuslyceum uit Maassluis vuurden in tien minuten zoveel mogelijk vragen af op André Kuipers in het ruimtestation ISS.

 

De schoolklassen hadden het radiocontact met André gewonnen met hun inzending voor Missie 2 van Ruimteschip Aarde: onderzoek hoe de wereld om je heen verandert. De Driemaster deed onderzoek naar de Noorpool en maakte een filmpje met een ijsbeer in de hoofdrol. Het Revius vroeg aandacht voor de smeltende poolkappen en de plastic soep in de oceaan.

 

ARISS

Experts van ARISS (Amateur Radio in het ISS) legden het contact met André via een zender in Amerika. Ze deden dat vanuit het Aviodrome in Lelystad, waar ook het Nationaal Ruimtevaart Museum is gevestigd. Hieronder kun je het hele radiocontact terugluisteren.

 

 
Categoriën


Nieuws van André (76)
Mens en aarde (16)
Alles wat leeft (6)
Klimaat en weer (4)
Ruimtevaart nieuws (53)
Miniserie Astro André (6)
Agenda (13)

Maand agendaFoto's van André


Ruimteschip Aarde en astro_andré zeggen...