André Kuipers
Schooltv-Weekjournaal:
Alle missies worden bekendgemaakt via het Schooltv-Weekjournaal!


Docentenpagina:
Naast de missies zijn er ook andere leuke lesmaterialen. Op de docentenpagina vindt u meer informatie


Vragen:
Heeft u een vraag? U kunt ons mailen via info@ruimteschipaarde.nl

Ruimteschip Aarde

De missies: zo doe je mee!


Join my mission!

André Kuipers vraagt de kinderen van Nederland om hulp tijdens zijn ruimtevlucht. Hij heeft drie missies die schoolklassen in competitie met elkaar kunnen uitvoeren. De inhoud van de missies is nu nog top secret. Maar wat staat je dan te wachten? Dat lees je hier...


Wat is een missie?

Een missie is een uitdaging van André Kuipers aan schoolkinderen in Nederland. Er zijn in totaal drie missies, verspreid over de ruimtevlucht. Elk thema van Ruimteschip Aarde heeft zijn eigen missie (Mens & Aarde, Alles wat leeft, Weer amp;& klimaat). Elke missie heeft een startdatum. Die vind je rechtsonder op de voorpagina van ruimteschipaarde.nl.

Wie kunnen meedoen?

De kinderen van groep 7 en 8 van het primair onderwijs en klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs kunnen deelnemen. Je kunt als klas meedoen met één, twee of alle drie de missies. Verzin nu vast een leuke teamnaam voor je klas!

Hoe doe je mee?

Je voert de missie uit met de hele klas (het team). Om een missie te voltooien moet je onderzoek doen, ontwerpen, knutselen, etc. Dat wordt vanzelf duidelijk als de missie online staat. Hoeveel tijd je erin stopt, mag je zelf weten. Van jouw oplossing van de missie maak je een filmpje. Dat kan in allerlei vormen:

  • een nieuwsitem
  • een verslag van hoe je aan de missie hebt gewerkt
  • een diavoorstelling van foto's of tekeningen
  • interviewtjes met teamleden
  • een presentatie
  • etc.
Het filmpje upload je via YouTube. Hoe? Een heel eenvoudige stap-voor-stap handleiding komt voordat de eerste missie van start gaat op ruimteschipaarde.nl. Ook worden tips en trucs gepubliceerd voor het maken van een filmpje.

Wat is de deadline?

Bij elke missie telt een klok af tot de deadline. Dat is het allerlaatste moment waarop je met jouw team een filmpje kunt insturen.Hoe gaat het dan verder?

Alle filmpjes zijn te bekijken via de website ruimteschipaarde.nl. Iedereen kan op zijn favoriete filmpje stemmen. Ook ouders, opa's, oma's, buren en verre neven. Zorg er met jouw klas dus voor dat zoveel mogelijk mensen jouw filmpje zien en erop stemmen. Na de stemming is er een Top 20 van filmpjes. Daaruit kiest André Kuipers de winnaar.Wat kun je winnen?

De winnaars van de eerste twee missies winnen een persoonlijk radiocontact met André Kuipers als hij aan boord is van het ISS. Kinderen uit de winnende klas kunnen André vragen stellen via een radioverbinding. De winnaar van de derde missie praat ook met André, maar dan via een telefoon- of videoverbinding met Houston. Daar is hij na zijn missie een paar weken, voordat hij weer naar Nederland komt.


Hou de missiepagina's in de gaten en... veel succes!